lørdag 3. mars 2012

Bilder sier mer enn tusen ord

Her kommer et laaaangt innlegg med masse bilder fra tida fra januar og til midten av februar, så nå er det bare å scrolle i vei siden jeg ikke gidder å lage til en slide. Tjohei - enjoy!

THAILAND
Den 10. januar dro Ida og jeg til Thailand for å ha noen dager ferie og for å møte de andre Asiastudentene fra Hald samt lærere for Infield - et slags oppfølgingskurs med samtaler og undervisning. De første dagene hvor vi hadde ferie, skulle vise seg å bli til noe av de mest spontane dagene jeg har hatt på lenge. Kan fortelle i korthet at Ida og jeg brukte natten før vi dro til å pakke og rydde leiligheten og at vi kom på ca samme dag at vi ikke hadde noen plass å bo de første dagene i Bangkok. Men alt ordner seg for snille jenter, og det gjorde det sannelig også!   

Spontantur til "Ancient City", en plass med masse forskjellige templer og gamle hus. 



Vi fikk kjøre golfbil! Den kjørte dessverre ganske sakte...

...så vi greide ikke å kjøre fra en haug med skoleungdommer som fulgte etter oss konstant de to timene vi var der. "Can I have your signature pleeeease?" Ett eller annet skoleprosjekt...

Ikke akkurat Kathmandu dette her, nei.

Med is som blir solgt fra suspekte istraller på gata i Kathmandu med tilhørende oransje kjeks, kunne ikke vi la denne sjansen gå fra oss. Is på Swensens!

Vi var turister og tok båt på elva. Skyskrapere og flotte fasader...

... og litt annen standard ikke langt unna.

Frisk, rein frukt! Hvilken glede etter å såvidt ha spist frukt de siste tre månedene!

Tempel of Dawn

Bratt, bratt trapp med en skeptisk Ida.

Igjen, litt annet enn Kathmandu.

Team Nepal i Thailand.

Gjertrud er ikke så nøye på å oppføre seg blant fintfolk.

Alternative transportmetoder er aldri å forakte. Her henger bagasjen såvidt bakpå tuk-tuk-en.

Gjengen på Infield! Takk for fine dager sammen!

Som den Ålesundsjenta jeg er, var det godt å se havet igjen!

TRISHULI
Dagen etter vi kom hjem fra Thailand dro vi til Trishuli. Det er bare 7 mil dit, men likevel tar det minst tre timer med buss. Sier noe om veiene.

"The 35 km place". Her stopper alltid bussene på strekningen Kathmandu-Trishuli for en pause.


Trishuli (eller egentlig Colony) var en veldig fin og rolig plass.

Valpen James (det er ei jente) som var blitt påkjørt av skolejeepen, ble nesten babyen til Ida de dagene James var der før hun ble sendt bort.

Dåp av 25 personer på en dag. Dåpsrommet som ble bruk var et av toalettene på området, her inne var det et slags badekar. Det var interessant å være vitne til dette.

Klasserommet til tredje. 

Ida var flink å laget til solsystemprosjekt i flere klasser! Flinkflinkflinkflink.

Dårlig bilde, men det viser i alle fall skolen (bygget rett foran) og skoleplassen. Denne plassen skal snart bli brukt til et nytt kirkebygg, og skolen skal flytte til et område like i nærheten for å kunne ta imot flere elever.

Litt av Trishuli

Rasberi og Gedi (Jedi?) - nepalske søtsaker som er dynket i sukker.
Piknik med kirka 
Vi ble invitert med på pikniken som ungdomsgruppa i kirka arrangerte. Vi kjørte i nesten to timer i stappfull buss (vi satt på taket, hurra!) for å komme til stedet som i følge rektor ikke var så veldig fint. Men utsikten var fin, så da var det greit.
En eller annen nepaleser som absolutt skulle ta bildet på skrå...


Aktiviteter hører med. Her en eller annen bibelstafett.

Plutselig kom det en hvit hest fra intet og det ble full oppstandelse blant nepaleserne. Skulle tro de aldri har sett en hest før.

Dette er en lek kalt Kabodi (kapoti, khabodi? Aner ikke hvordan man skriver det) der man skal  "fange" noen på den andre siden av linjen mens man holder pusten og sier kabodi-kabodi-kabodi.... Dersom man greier å ta borti noen for så å løpe tilbake på sin side uten å bli tatt, er den som ble berørt ute av spillet. Her var jeg egentlig på vei tilbake til min side, men så kom Ida og la meg i bakken (fint teamarbeid sa vi?). Ergo var jeg ute. De andre jentene var nok litt redde for oss, siden vi var så "store (les; feite) og sterke"...

Nepalidans er obligatorisk på piknik!


Ikke veldig beskrivende bilde, men her sitter vi altså på taket på bussen på vei hjem. Fin tur!


Det var bildeoppdateringen for denne gang! Vi har det bra her i Nepal og vi innser hvor liten tid vi har igjen. Nå er det omtrent seks uker til vi vender hjemover, noe jeg kjenner jeg gruer meg til.

Stikk gjerne innom bloggen til Ida for mer bilder og annet bra stoff!

Håper alle kjære og kjente har det bra hvor dere er!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar