onsdag 21. mars 2012

Gjesteinnlegg fra min fine søster, Elise


Fikk en forespørsel av min gode søster om å kline til med et blogginnlegg. Om hva? Jo, om turen vi hadde til Nepal i februar.

12 dager til sammen var vi på reisefot, hvor 10 av disse var hele dager i Nepal. Vi reiste alle fire, men eldstebror Endre kom en uke senere enn oss andre. Vi var også sammen med Ida og hennes familie og venner, fin gjeng!

Første uken hadde vi et par dager i Kathmandu før vi reiste til Pokhara og Chitwan. I Pokhara fikk vi sett mye, og dette var takket være en venn av Andrea og Ida som var lokalkjent. Vi besøkte bl. a. tre ulike huler, et fredstempel og vi så soloppgangen over Himalaya. Den store happeningen i Pokhara var nok for mange av oss paraglidingen, heftig opplevelse oppe i høyden!

Etter Pokhara gikk turen til Chitwan, et naturreservat nært grensa til India. Dette ble et veldig opplevelsesrikt besøk, i og med at det var mange gjøremål knyttet til jungelen. Birdwatching, jungle walk, kanotur og elefantridning var noe av det som sto på programmet. De to sistnevnte var veldig spennende; på kanoturen så vi mange krokodiller og elefantridningen var virkelig en opplevelse.

Etter fem dager med reising, kom vi tilbake til Kathmandu, hvor Endre også hadde ankommet. De følgende dagene gikk med til å oppleve Kathmandu. Vi besøkte byene Baktapur og Patan, og den siste natten tilbragte vi i Dulikhel. Her hadde Andrea og Ida vært flere ganger før, og Andrea ville dermed at vi skulle besøke familien. Fint opphold med god mat og fin soloppgang tur. Etter Dulikhel bar det tilbake til Kathmandu, og deretter videre hjem til Norge.

Selv satt jeg igjen med mange inntrykk etter en vilt kul tur. Alt vi opplevde, spiste, drakk, hørte og så sitter godt i minne, og jeg er veldig glad for at mamma og pappa bestemte seg for at vi skulle dra. Nepal er et veldig kaotisk, men kult land, absolutt turen verdt.
Noe av det beste med turen var å se Andrea igjen, og å se hva hun jobber med i Nepal.
Peace and love, Elise


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Her er noen utvalgte bilder fra besøksuka:

Det var godt å se denne snuppa igjen!

Hele besøksgjengen til Ida og meg minus Endre (min bror), pluss KP og Radha - frokost på Higher Ground


Besøket ble godt kjent med Daal bhat i løpet av oppholdet

Mamma, meg, pappa og Elise foran Machapuchare (Fishtail mountain )         
                                                                         माछापुछ्रे
Kanotur på elva

Krokodille

Patan Durbar Square


Nishan, Ida og meg


Elefantriding 
Familien glum foran Langtang range






1 kommentar:

  1. Kjempeflott, Elise! Så godt at dere fikk denne opplevelsen sammen,hele familien. Det må jo bli et utrolig bra fellesminne, og så blir det så mye lettere å forstå hva Andrea snakker om når hun kommer hjem, og vil fortelle mer fra Nepal!
    Så fin familie dere har/ er!

    Bjørg

    SvarSlett