søndag 5. februar 2012

Trishuli

Nå har vi vært her i Colony/Trishuli i to uker allerede, og vi har bare en uke igjen. Vi ble tatt godt i mot fra første stund, og vi stortrives her! Folkene her er utrolig gode og plassen er kjempefin og fredfull.

Vi jobber her på skolen fra søndag til fredag, og i løpet av ei uke er vi innom alle klassene de har her. De har barn fra barnehagealder til tredje klasse. Skolen er bare tre-fire år gammel, men de utvider antall klasser hvert år ettersom barna blir eldre. De har en visjon om å være en annerledes skole, en skole som kan forandre samfunnet her i Nuwakot (distriktet). Og det merkes. De har undervisning med aktiviteter, leker, sanger og de bruker også en god del forming og tegning. Barna får muligheten til å lære mens de leker, tegner, synger og har det gøy.
Dessuten får barna mat på skolen hver dag, slik at det ikke skal være forskjell på hva barna og deres familie har råd til. Det er virkelig flott å se hvordan lærerne gir så mye av seg selv, og hvilken glede både barna og lærerne har.
Vi får også prøvd oss litt som lærere, og også i større grad enn vi gjorde på Good Shepherd School i Kathmandu. Vi lærer bort både sanger og leker, og av og til har vi noen undervisningstimer i engelsk og naturfag alt ettersom vi får mulighet av lærerne i de enkelte klassene. Det er overraskende kjekt og det er godt med slike type utfordringer som man kjenner at man mestrer.

For ca 16 år siden var det i underkant av 20 kristne her. Nå er det mellom 1200-1500 kristne her, og det er helt utrolig å se hvordan kirka har vokst! De planlegger nå å bygge en ny kirke, fordi den  nåværende er for liten. I begynnelsen var det vanskelig for mange av de som var kristne her, de ble utstøtt og folk ville ikke ha noe med dem å gjøre. I dag er det et godt forhold mellom de kristne og resten som bor her, så ting endres. På lørdag var det også dåp etter gudstjenesten, og da var det 25 stk som ble døpt! Gud er bra altså!

Vi har blitt godt kjent med familien som bor på området til kirka og skolen, fordi vi spiser mat med dem hver dag. De er virkelig noen flotte folk, og vi har hatt mye moro sammen.

Jeg føler meg heldig og privilegert som får være her, og jeg skal virkelig nyte siste uka. Snart kommer det også besøk fra Norge, og jeg gleder meg helt utrolig!

Ønsker dere alle ei god uke hvor enn i verden dere er! :)


3 kommentarer:

  1. Hei Andrea og Ida.
    Fint å følge med dere og se bilder. Kjekt at dere gjør noe for barna i Nuwakot, derifra er tusenvis av jenter solgt som sex-slaver til India. - I Putalisadakh-kirka gikk jeg ofte. Er det ikke flott å gå i bryllup til nesten fremmede. Foreldrene dine Andrea var her sist helg. De gleder seg til å treffe deg. Og jeg inviterer dere herved til middag på restaurant i Kathmandu lørdag 31.mars kl 18 i Kathmandu. Da kommer jeg med ei heil Turistgruppe via Himalaya Reisklubb. De vil treffe dere og høre hva dere driver med. Følger dere med Vegard i India ? Mvh Bjørn

    SvarSlett
  2. Hei Andrea
    Da regner jeg med at mamma og pappa snart har landa ? Det blir sikkert kjempekoselig å farte rundt og se sammen. Her i ålesund driver vi og forbereder det store HimalPartner-stevnet som skal være i Ålesund 28 juni - 1 juli
    Da håper jeg du vil fortelle litt fra arbeidet ditt, og kanskje henge opp 10 bilder ?
    Lykke til med besøk fra Norge !
    mvh
    Bjørn

    SvarSlett
  3. Hei vakre Andrea! Gratulerer så mye med dagen din:) gleder meg over at du ser ut til å lære og oppleve mye:) håper dagen i dag vil gi deg en masse, og at du koser deg med familien:)
    Jeg tenker på deg, ofte:) og håper du har det bra<3

    stor klem Auroraen din

    SvarSlett